Új elektromos motorkínálat
A 100 kW-os (136 LE) motornak és a 0 km/h-tól rendelkezésre álló 260 Nm nyomatéknak köszönhetően a teljes csönd és kényelem mellett intenzív vezetési élményre számíthat:

Hatékony akkumulátor
Az új e-CMP villamos moduláris platformot úgy alakították ki, hogy képes legyen egy nagy kapacitással (50 kWh) bíró, nagy feszültségű akkumulátor befogadására, és közben az utastéri helykínálat és a csomagtartó-kapacitás se szenvedjen csorbát. 8 évre vagy 160 000 km-re szóló garancia van az akkumulátorra, 70% töltőkapacitás erejéig.

Vezetési módok
Az új PEUGEOT e-208 városi villanyautóként háromféle vezetési módot kínál:

- Eco: olyan beállításokat alkalmaz, melyek segítségével maximalizálható a hatótávolság
- Normál: optimális kényelem a mindennapos használat során
- Sport: a teljesítményt és az intenzív gyorsulást előnyben részesítő üzemmód (0–100 km/h 8,1 s alatt)

Fékezési módok
A modellen kétféle fékezési mód közül lehet választani:

- Mérsékelt erősségű: a belső égésű motorral szerelt gépjárművekhez hasonló élménnyel
- Fokozott: egypedálos üzem, amikor a gázpedál felengedésével párhuzamosan növekszik a fékerő.

A maximális elektromos hatótávolság (340 km (WLTP) / 450 km (NEDC), biztosítása érdekében többféle töltés – otthoni vagy nyilvános töltőállomás – közül választhat.

Az új PEUGEOT e-208-ban a multimédiás rendszer képernyőjén vagy a MyPeugeot® mobil alkalmazáson keresztül időzített töltés beprogramozására is lehetőség van. A töltés elindítása és megállítása, valamint a töltési szint ellenőrzése bármikor kezdeményezhető.

Otthoni töltés hálózatról
Az e-208 a gépkocsihoz kapott standard töltőkábellel hagyományos hálózati csatlakozóról vagy – a teljes feltöltést 16 óra alatt biztosító – Green Up™ megerősített csatlakozóról tölthető fel.

Otthoni gyorstöltés
Töltse e-208-asát gyorsabban és teljes biztonságban speciális fali töltőegységről: a 22 kW-os Wallboxszal a teljes feltöltés mindössze 5 órát vesz igénybe.

Akkumulátortöltés nyilvános töltőoszlopról
Az akkumulátor hőszabályozásának köszönhetően lehetőség van 100 kW-os töltők használatára, így 30 perc alatt 80%-os töltöttségi szint érhető el.